Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizujesz przyjęcie domowe i chcesz zaskoczyć swoich gości? Domowe lody tajskie mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Nie przejmuj się, że nie posiadasz profesjonalnej maszyny do ich przygotowania. Możesz to zrobić w domowych warunkach. W przypadku smaku i koloru lodów – ograniczyć cię może jedynie własna wyobraźnia.
Duża, płaska blacha
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 707
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36423
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1272
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 707
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36423
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1272
Składniki
Blaszkę umieść w zamrażalniku. Owoce pokrój na desce w drobną kostkę, a następnie poszatkuj liście mięty. Wszystko umieść w miseczce. Owoce i miętę zasyp cukrem i rozgnieć całość łyżką.
Do miseczki z owocami i miętą wlej śmietankę i mleko. Wszystko wymieszaj. Wyciągnij zmrożoną blachę i wylej na nią przygotowaną konsystencję.
Rozprowadź równomiernie masę. Po chwili powinna ona zacząć przybierać formę lodów. Powoli zeskrobuj masę z blaszki, tworząc ruloniki. Możesz do tego użyć specjalnej szpachelki lub płaskiej łyżki. Lodowe ruloniki umieść w naczyniu lub wafelku.