Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizujesz przyjęcie domowe i chcesz zaskoczyć swoich gości? Domowe lody tajskie mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Nie przejmuj się, że nie posiadasz profesjonalnej maszyny do ich przygotowania. Możesz to zrobić w domowych warunkach. W przypadku smaku i koloru lodów – ograniczyć cię może jedynie własna wyobraźnia.
Duża, płaska blacha
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29289
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29289
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Składniki
Blaszkę umieść w zamrażalniku. Owoce pokrój na desce w drobną kostkę, a następnie poszatkuj liście mięty. Wszystko umieść w miseczce. Owoce i miętę zasyp cukrem i rozgnieć całość łyżką.
Do miseczki z owocami i miętą wlej śmietankę i mleko. Wszystko wymieszaj. Wyciągnij zmrożoną blachę i wylej na nią przygotowaną konsystencję.
Rozprowadź równomiernie masę. Po chwili powinna ona zacząć przybierać formę lodów. Powoli zeskrobuj masę z blaszki, tworząc ruloniki. Możesz do tego użyć specjalnej szpachelki lub płaskiej łyżki. Lodowe ruloniki umieść w naczyniu lub wafelku.