Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizujesz przyjęcie domowe i chcesz zaskoczyć swoich gości? Domowe lody tajskie mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Nie przejmuj się, że nie posiadasz profesjonalnej maszyny do ich przygotowania. Możesz to zrobić w domowych warunkach. W przypadku smaku i koloru lodów – ograniczyć cię może jedynie własna wyobraźnia.
Duża, płaska blacha
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20056
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1057
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20056
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1057
Składniki
Blaszkę umieść w zamrażalniku. Owoce pokrój na desce w drobną kostkę, a następnie poszatkuj liście mięty. Wszystko umieść w miseczce. Owoce i miętę zasyp cukrem i rozgnieć całość łyżką.
Do miseczki z owocami i miętą wlej śmietankę i mleko. Wszystko wymieszaj. Wyciągnij zmrożoną blachę i wylej na nią przygotowaną konsystencję.
Rozprowadź równomiernie masę. Po chwili powinna ona zacząć przybierać formę lodów. Powoli zeskrobuj masę z blaszki, tworząc ruloniki. Możesz do tego użyć specjalnej szpachelki lub płaskiej łyżki. Lodowe ruloniki umieść w naczyniu lub wafelku.