Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe słodycze z zaledwie 3 składników. Jeśli lubisz proste w przygotowaniu i zdrowe desery, będziesz zachwycony tą propozycją. Jeżeli unikasz cukru, sięgnij po czekoladę słodzoną stewią lub ksylitolem. Wybierz gładkie masło orzechowe bez zbędnych dodatków, najlepiej takie, które będzie zawierało jedynie prażone orzechy arachidowe.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28266
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28266
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Składniki
Migdały pokrój na mniejsze części.
Czekoladę posiekaj na kawałki, umieść w misce i rozpuść w kąpieli wodnej.
Do rozpuszczonej czekolady dodaj masło orzechowe oraz posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstaw do przestudzenia, następnie włóż do lodówki na minimum 3 godziny do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu pokrój na kawałki wielkości cukierków Michałków. Źródło: instagram.com/onaciaglegotuje