Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe słodycze z zaledwie 3 składników. Jeśli lubisz proste w przygotowaniu i zdrowe desery, będziesz zachwycony tą propozycją. Jeżeli unikasz cukru, sięgnij po czekoladę słodzoną stewią lub ksylitolem. Wybierz gładkie masło orzechowe bez zbędnych dodatków, najlepiej takie, które będzie zawierało jedynie prażone orzechy arachidowe.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 458
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16677
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 359
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 458
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16677
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 359
Składniki
Migdały pokrój na mniejsze części.
Czekoladę posiekaj na kawałki, umieść w misce i rozpuść w kąpieli wodnej.
Do rozpuszczonej czekolady dodaj masło orzechowe oraz posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstaw do przestudzenia, następnie włóż do lodówki na minimum 3 godziny do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu pokrój na kawałki wielkości cukierków Michałków. Źródło: instagram.com/onaciaglegotuje