Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe słodkości :) Odkurzony przepis z dawnych lat - słodkie wspomnienie dzieciństwa.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1346
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1346
Składniki
Margarynę, mleko i cukier zagotowujemy i studzimy. Dzielimy na dwie części. Do każdej dodajemy po jednej szklance mleka w proszku. Po czym do pierwszej wsypujemy trzy łyżki kakao, a do drugiej trzy dodatkowe łyżki mleka w proszku. Obie masy dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na przemian po waflu. Powinny powstać dwie warstwy jasne i dwie ciemne. Wafle dociskamy deską do krojenia i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu kroimy według upodobania.