Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe słodkości :) Odkurzony przepis z dawnych lat - słodkie wspomnienie dzieciństwa.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3390
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1454
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3390
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1454
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Margarynę, mleko i cukier zagotowujemy i studzimy. Dzielimy na dwie części. Do każdej dodajemy po jednej szklance mleka w proszku. Po czym do pierwszej wsypujemy trzy łyżki kakao, a do drugiej trzy dodatkowe łyżki mleka w proszku. Obie masy dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na przemian po waflu. Powinny powstać dwie warstwy jasne i dwie ciemne. Wafle dociskamy deską do krojenia i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu kroimy według upodobania.