Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń śmietankowy jest pyszny i kremowy a do jego przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 731
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 731
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko i zagotowujemy. W międzyczasie mąkę pszenną i ziemniaczaną wsypujemy do niewielkiej miseczki dodajemy żółtka, cukier oraz wlewamy śmietankę wszystko dokładnie ze sobą mieszamy najlepiej trzepaczką; aby nie było żadnych grudek.
Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę śmietanową; zmniejszamy ogień i gotujemy około 2-3 minuty minuty cały czas mieszając, aby nic się nie przypaliło. Gorący budyń przelewamy do pucharków. Podajemy z ulubionymi dodatkami...