Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pączki z opiekacza, smakują wybornie.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 340
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3074
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 340
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3074
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,. Jajka wybić ubić na puszysto z cukrem i szczyptą soli, następnie dodawać stopniowo olej, mleko i produkty sypkie , mieszać do wyczerpania składników. Ciasto ma konsystencję gęściejszą od ciasta naleśnikowego.
Opiekacz rozgrzać. Ciasto umieścić w rękawie cukierniczym, wyciskać do pełna w otwory na donuty. Piec 6 - 8 minut, wystudzić na kratce.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzać kolejno donuty.