Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pączki z opiekacza, smakują wybornie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,. Jajka wybić ubić na puszysto z cukrem i szczyptą soli, następnie dodawać stopniowo olej, mleko i produkty sypkie , mieszać do wyczerpania składników. Ciasto ma konsystencję gęściejszą od ciasta naleśnikowego.
Opiekacz rozgrzać. Ciasto umieścić w rękawie cukierniczym, wyciskać do pełna w otwory na donuty. Piec 6 - 8 minut, wystudzić na kratce.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzać kolejno donuty.