Do góry

Desery Przepis na:

Donuty z opiekacza

Donuty z opiekacza

Autor:

Przepisów i artykułów: 410 Ocena: 2063

Dodano:

Odsłon: 370

Szybkie pączki z opiekacza, smakują wybornie.

Składniki

  • Mąka tortowa - 260 g
  • Proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
  • Cukier - 150 g
  • Jajka kurze - 2 szt.
  • Szczypta soli
  • Olej - 5 łyżek
  • Mleko - 1 szklanka
  • Czekolada gorzka - 1 tabliczka - 100 g
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Donuty z opiekacza

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,. Jajka wybić ubić na puszysto z cukrem i szczyptą soli, następnie dodawać stopniowo olej, mleko i produkty sypkie , mieszać do wyczerpania składników. Ciasto ma konsystencję gęściejszą od ciasta naleśnikowego.

  2. Opiekacz rozgrzać. Ciasto umieścić w rękawie cukierniczym, wyciskać do pełna w otwory na donuty. Piec 6 - 8 minut, wystudzić na kratce.

  3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzać kolejno donuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń