Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,wyrośnięta,aromatyczna,można upiec bez dodatku jabłek.Jabłka znikły w wielkości buchty,wyszła przepyszna.Serdecznie polecam,na święta będzie świetnym dodatkiem na stole,jeśli upieczemy ją w formie babkowej:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1806
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1806
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1972
Składniki
Zrobić zaczyn z mleka ,drożdży,cukru i mąki. Zaczyn przykryć i dać w ciepłe miejsce do wyrośnięca. Ja przyspieszam i zdradzę Wam tajemnicę...wlewam do rondelka wodę i ją podgrzewam,na nią kładę garnek z zaczynem,rośnie momentalnie... Do miski dać mąkę,jajka,600ml mleka oraz żółtko,cukier,sok z cytryny i otartą skórkę.Dodać wyrośnięty zaczyn,zamieszać i wyrabiać z 10min. Dodać letnie rozpuszczone masło,zarobić chwilę by masło wsiąkło w ciasto. Zostawić do wyrośnięcia pod przykryciem,u mnie 10min. Obrać jabłka i pokroić w kostkę,wymieszać z cynamonem. Blaszkę 25/36 wyłożyć papierem do pieczenia,wyrośnięte ciasto przełożyć i obsypać z wierzchu jabłkami. Dać do nagrzanego piekarnika do 150st.na 10 min.po tym czasie podnieść temp.do 200st.i piec około 40min.a najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Można posmarować powidłami,lub zrobić mniej słodkie,albo wogóle wytrawne i podawać z wędlinami ,ten przepis jest idealny w kryzysowej sytuacji
Smacznego życzę