Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe bułeczki z czekoladą

Drożdżowe bułeczki z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 122

Dodano:

Odsłon: 1059

Proste, przepyszne bułeczki drożdżowe z czekoladą. Najlepiej smakują z zimnym mlekiem lub gorącą herbatką.

Składniki

  • 4,5 szklanki mąki pszennej,
  • 2 łyżki cukru,
  • 20 g drożdży,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 8 łyżek oleju,
  • Szczypta soli,
  • tabliczka czekolady.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce.
    Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn i resztę składników. Zagniatamy ciasto.

    Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinkę w ciepłe miejsce.

    Z ciasta formujemy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy kostkę czekolady i zlepiamy brzegi formując kulkę.

    Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

    Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń