Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe racuchy z jabłkami
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10170
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10170
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże dodajemy łyżkę cukru, dwie łyżki mąki i szklankę ciepłego mleka. Całość mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałe składniki: mąkę, ciepłe mleko, rozpuszczone masło, jajka, cukier oraz sól. Wszystko razem mieszamy trzepaczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 45 minut. lub do podwojenia swojej objętości. Po tym czasie dodajemy jabłka pokrojone w kosteczkę i mieszamy. Smażymy na oleju na złoty kolor, na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy. Posypujemy z cukrem pudrem. Smacznego!