Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane, puszyste i lekko kwaskowe racuchy ze śliwkami to idealna propozycja na deser, obiad na słodko czy śniadanie. Najlepiej smakują tuż po usmażeniu, ciepłe, posypane cukrem pudrem.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231795
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4973
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36457
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231795
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4973
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36457
Składniki
Mąkę z solą przesiać do miski. W ciepłym mleku z cukrem, cukrem waniliowym i łyżką mąki rozpuścić drożdże. Odstawiamy do podrośnięcia na ok. 5 minut. Śliwki umyć osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki i pokroić na cienkie plasterki.
Do mąki dodajemy podrośnięte drożdże, jajka i cynamon. Dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki. Dodać pokrojone śliwki i wymieszać. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem dosypać cukrem pudrem.