Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki są proste w przygotowaniu i długo zachowują swoją świeżość
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35573
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35573
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Odstawić aby troszkę urosły. Do zaczyny dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć łyżeczkę dżemu, uformować rogaliki. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Smacznego;-)