Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe różyczki jabłkowo-cynamonowe

Drożdżowe różyczki jabłkowo-cynamonowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 316

Dodano:

Odsłon: 301

LEKKIE,SOCZYSTE I BARDZO ŁATWE ;)

Składniki

  • 50 g.świeżych drożdży
  • 500g.mąki tortowej
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • ok.2 szklanek ciepłego mleka
  • 1/4 kostki masła
  • 2 jajka
  • jabłka
  • cynamon
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. *Do mleka dodajemy drożdże,cukry,łyżeczkę mąki
    i robimy rozczyn drożdżowy.
    * roztapiamy masło i studzimy
    * Do miski wsypujemy mąkę,resztę cukru,masło,jajka
    i gotowy rozczyn
    * łączymy wszystkie składniki.
    Mieszamy tak długo,aż ciasto będzię samoistnie odklejało się
    od rąk.
    *przykrywamy i odstawiamy na ok 1h.,żeby
    ciasto podwoiło swoją objętość

    * Następnie przekrajamy jabłka na pół i kroimy w cieńkie
    plasterki.
    * gotowe posypujemy cynamonem i cukrem.

  2. * Gotowe ciasto wałkujemy na cieniutki kwadrat.
    * Następnie kwadrat tniemy na równe pasy,szekokie
    ok. 5-6 cm.
    * na paskach układamy plasterki jabłka(najlepiej jakby
    delikatnie na siebie nachodziły) i zwijamy w rulon.
    * układamy w blaszce na muffiny .
    * piec nagrzewamy na 170C i pieczemy do uzyskania
    złotego koloru

    * gotowe posypujemy cukrem pudrem;)
    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń