Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
LEKKIE,SOCZYSTE I BARDZO ŁATWE ;)
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
*Do mleka dodajemy drożdże,cukry,łyżeczkę mąki i robimy rozczyn drożdżowy. * roztapiamy masło i studzimy * Do miski wsypujemy mąkę,resztę cukru,masło,jajka i gotowy rozczyn * łączymy wszystkie składniki. Mieszamy tak długo,aż ciasto będzię samoistnie odklejało się od rąk. *przykrywamy i odstawiamy na ok 1h.,żeby ciasto podwoiło swoją objętość * Następnie przekrajamy jabłka na pół i kroimy w cieńkie plasterki. * gotowe posypujemy cynamonem i cukrem.
* Gotowe ciasto wałkujemy na cieniutki kwadrat. * Następnie kwadrat tniemy na równe pasy,szekokie ok. 5-6 cm. * na paskach układamy plasterki jabłka(najlepiej jakby delikatnie na siebie nachodziły) i zwijamy w rulon. * układamy w blaszce na muffiny . * piec nagrzewamy na 170C i pieczemy do uzyskania złotego koloru * gotowe posypujemy cukrem pudrem;) SMACZNEGO :)