Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę dla moich wnuków. ,ale sami uwielbiamy drożdżowe. Najlepiej smakuje z mlekiem.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 891
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1809
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6349
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 891
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1809
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6349
Składniki
Do większej miski dodać mąkę, cukier, jajka , sól , mleko i drożdże wyrobić, pod koniec dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładkie ciasto.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia(ciasto powinno podwoić objętość)
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i formować bułeczki dowolnego kształtu
Układać na blaszce .Przed włożeniem do piekarnika posmarować rozbitym jajkiem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.
Pieczemy około 35 minut.
SMACZNEGO!