Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę dla moich wnuków. ,ale sami uwielbiamy drożdżowe. Najlepiej smakuje z mlekiem.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Do większej miski dodać mąkę, cukier, jajka , sól , mleko i drożdże wyrobić, pod koniec dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładkie ciasto.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia(ciasto powinno podwoić objętość)
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i formować bułeczki dowolnego kształtu
Układać na blaszce .Przed włożeniem do piekarnika posmarować rozbitym jajkiem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.
Pieczemy około 35 minut.
SMACZNEGO!