Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa , lekko słodka drożdżówka .Puszysta, wilgotna z dodatkiem jagód.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16107
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16107
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5111
Składniki
Ciepłe mleko wlewam do miski dodaję drożdże , cukier , 4 łyżki mąki. Dokładnie mieszam i odstawiam na 20 minut.
Po tym czasie dodaję jajka i resztę mąki , dokładnie mieszam i odstawiam na 40 minut.
Roztapiam masło i lekko studzę. Na blachę 20 na 25 wykładam papier do pieczenia. Łyżką lekko nakladam 3/4 ciasta . Na to rozkladam jagody . U mnie są z kompotu , więc najpierw dobrze zlałam sok. Następnie na górę kładę resztę ciasta , posypuję cukrem migdałowym i polewam masłem.
Piekarnik nastawiam na 180 stopni i kiedy się nagrzeje wkładam ciasto.Piekę ok. 50 minut,, aż ładnie się zarumieni. Pozostawiam do ostygnięcia.