Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozpływająca się w ustach drożdżówka z serem, posypana kruszonką. Chyba nie muszę Was jakoś specjalnie zachęcać :) Ja uwielbiam drożdżówki, jeść i piec :) Zapach który unosi się w domu, podczas pieczenia, przenosi mnie w myślach, do czasów dzieciństwa.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22570
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1128
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1288
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4325
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22570
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1128
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1288
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4325
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżeczkę cukru. Zostawić na 20 minut. Kiedy drożdże zaczną pracować, dodać mąkę i sól. Jajka i żółtko utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać do mąki. Na koniec dodać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić mikserem z hakami, kilka minut. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. W tym czasie przygotować ser. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać żółtka, cukier i budyń. Wszystko dokładnie wymieszać.
Wyrośnięte ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Ponownie odstawić na pół godziny. Kiedy podrośnie, wyłożyć łyżką ser, robiąc kleksy na cieście. Składniki na kruszonkę, rozgnieść palcami. Posypać na ciasto z serem.
Włączyć piekarnik na 175 stopni. Zostawić ciasto, do czasu nagrzania się piekarnika. Piec 40 minut.