Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 2159
Dodano: 30.11.2019
Odsłon: 3582
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżeczkę cukru. Zostawić na 20 minut.
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodać mąkę i sól.
Jajka i żółtko utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać do mąki.
Na koniec dodać roztopione i przestudzone masło.
Wyrobić mikserem z hakami, kilka minut.
Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny.
W tym czasie przygotować ser.
Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać żółtka, cukier i budyń.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Wyrośnięte ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Ponownie odstawić na pół godziny.
Kiedy podrośnie, wyłożyć łyżką ser, robiąc
kleksy na cieście.
Składniki na kruszonkę, rozgnieść palcami. Posypać na ciasto z serem.
Włączyć piekarnik na 175 stopni.
Zostawić ciasto, do czasu nagrzania się piekarnika. Piec 40 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 01 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Z serem...dla mnie poezja!:)1 Kto głosował? | Odpowiedz