Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne mleczno maślane drożdżówki
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1782
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101723
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6168
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1782
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101723
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6168
Składniki
Wszystkie składniki za wyjątkiem masła wyrobić najlepiej ręką można też mikserem. Masło rozpuścić i dodać do ciasta w momencie jak będzie już odchodzić od miski. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1, 5 godziny
Wyłożyć na blat i podzielić na 60 gramowe kawałki i uformować kulki. Przykryć i pozostawić na około 30 minut. Każdą kulkę rozwałkować na prostokątny placek. Nadzienie położyć na górnej połowie placka, górny brzeg ciasta zagiąć w dół do połowy placka i delikatnie docisnąć, a drugą część ponacinać. Następnie poszczególne części założyć do góry i trochę pod spód. Ułożyć na blasze, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Włożyć do pieca nagrzanego do 180'C na ok. 20 min. ale to zależy, jaki piekarnik, trzeba sprawdzać czy są w środku wypieczone