Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne mleczno maślane drożdżówki
Wszystkie składniki za wyjątkiem masła wyrobić najlepiej ręką można też mikserem.
Masło rozpuścić i dodać do ciasta w momencie jak będzie już odchodzić od miski.
Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1, 5 godziny
Wyłożyć na blat i podzielić na 60 gramowe kawałki i uformować kulki. Przykryć i pozostawić na około 30 minut. Każdą kulkę rozwałkować na prostokątny placek.
Nadzienie położyć na górnej połowie placka, górny brzeg ciasta zagiąć w dół do połowy placka i delikatnie docisnąć, a drugą część ponacinać. Następnie poszczególne części założyć do góry i trochę pod spód.
Ułożyć na blasze, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Włożyć do pieca nagrzanego do 180'C na ok. 20 min. ale to zależy, jaki piekarnik, trzeba sprawdzać czy są w środku wypieczone
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 259
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 30
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 32
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 129
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 489
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 467
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 259
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 30
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 32
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 129
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 489
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 467
Składniki
Wszystkie składniki za wyjątkiem masła wyrobić najlepiej ręką można też mikserem. Masło rozpuścić i dodać do ciasta w momencie jak będzie już odchodzić od miski. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1, 5 godziny
Wyłożyć na blat i podzielić na 60 gramowe kawałki i uformować kulki. Przykryć i pozostawić na około 30 minut. Każdą kulkę rozwałkować na prostokątny placek. Nadzienie położyć na górnej połowie placka, górny brzeg ciasta zagiąć w dół do połowy placka i delikatnie docisnąć, a drugą część ponacinać. Następnie poszczególne części założyć do góry i trochę pod spód. Ułożyć na blasze, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Włożyć do pieca nagrzanego do 180'C na ok. 20 min. ale to zależy, jaki piekarnik, trzeba sprawdzać czy są w środku wypieczone
Przepisy Desery
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 99
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 129