Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
drożdzówki z malinami z puszki
garnek , piekarnik , szklanka, łyżka , łyżeczka
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1264
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1531
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 748
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1264
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1531
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 748
Składniki
przygotowujemy rozczyn z cieplego mleka i reszty skladników do rozczynu nastepnie zostawiamy do wyrosniecia na 25 minut
bierzemy mąke cukier i sól i mieszamy se soba oraz robimy wgłebienie
dodajemy rozczyn i mieszamy do połączenia składnikó
dodajemy jajka i wyrabiamy ciasto przez 10 minut
nastepnie stopniowo dodajemy masło i wyrabiamy okolo 10 minut
wyrobione ciasto zostawiamy na 1.5h do wyrosniecia
w miedzy czasie przygotowujemy nadzienie gotujemy maliny dodajemy cukier w szklance rozrabiamy skrobie z woda i dodajemy do malin mieszamy az bedzie ciemny kolor malin oraz bedzie konstystencji kiślu
robimy kruszonka mieszajac wszystkie skladniki ze soba
po 1.5h wylewamy ciasto na osypany maka blat i dzielimy ciasto na 20 kawałków
formujemy takie placki i zostawiamy na 25 minut
robimy wgłębienia dajemy farsz i posypujemy kruszonką
smarujemy jajkiem z mlekiem
i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180°c na 18 minut góra doł nie termobieg
oblewamy lukrem i smacznego