Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
drożdzówki z malinami z puszki
garnek , piekarnik , szklanka, łyżka , łyżeczka
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
przygotowujemy rozczyn z cieplego mleka i reszty skladników do rozczynu nastepnie zostawiamy do wyrosniecia na 25 minut
bierzemy mąke cukier i sól i mieszamy se soba oraz robimy wgłebienie
dodajemy rozczyn i mieszamy do połączenia składnikó
dodajemy jajka i wyrabiamy ciasto przez 10 minut
nastepnie stopniowo dodajemy masło i wyrabiamy okolo 10 minut
wyrobione ciasto zostawiamy na 1.5h do wyrosniecia
w miedzy czasie przygotowujemy nadzienie gotujemy maliny dodajemy cukier w szklance rozrabiamy skrobie z woda i dodajemy do malin mieszamy az bedzie ciemny kolor malin oraz bedzie konstystencji kiślu
robimy kruszonka mieszajac wszystkie skladniki ze soba
po 1.5h wylewamy ciasto na osypany maka blat i dzielimy ciasto na 20 kawałków
formujemy takie placki i zostawiamy na 25 minut
robimy wgłębienia dajemy farsz i posypujemy kruszonką
smarujemy jajkiem z mlekiem
i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180°c na 18 minut góra doł nie termobieg
oblewamy lukrem i smacznego