Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe w przygotowaniu drożdżówki z ciasta francuskiego z serem i truskawkami. Robi się je bardzo prosto, a sam czas pieczenia zajmuje około 15 minut. Można podawać je lekko ciepłe lub całkowicie wystudzone. Podane ze szklanką mleka smakują wybornie. Z podanego przepisu uzyskacie 8 drożdżówek.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2211
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101809
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6224
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2211
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101809
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6224
Składniki
Twaróg sernikowy przełóż do miski i wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Truskawki dokładnie umyj, osusz, usuń szypułki i pokrój na plasterki.
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń, pokrój na 8 równych części. Na każdy prostokąt nałóż nadzienie serowe (zachowaj około 1-2 cm marginesu z każdej strony). Na górę wyłóż pokrojone truskawki i wysyp płatki migdałowe.
Masło roztop w rondelku lub mikrofali. Pędzelkiem posmaruj brzegi drożdżówek. Ten zabieg sprawi, że drożdżówki po upieczeniu zyskają złociste, chrupiące brzegi.
Drożdżówki z serem i truskawkami piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.