Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe w przygotowaniu drożdżówki z ciasta francuskiego z serem i truskawkami. Robi się je bardzo prosto, a sam czas pieczenia zajmuje około 15 minut. Można podawać je lekko ciepłe lub całkowicie wystudzone. Podane ze szklanką mleka smakują wybornie. Z podanego przepisu uzyskacie 8 drożdżówek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Twaróg sernikowy przełóż do miski i wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Truskawki dokładnie umyj, osusz, usuń szypułki i pokrój na plasterki.
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń, pokrój na 8 równych części. Na każdy prostokąt nałóż nadzienie serowe (zachowaj około 1-2 cm marginesu z każdej strony). Na górę wyłóż pokrojone truskawki i wysyp płatki migdałowe.
Masło roztop w rondelku lub mikrofali. Pędzelkiem posmaruj brzegi drożdżówek. Ten zabieg sprawi, że drożdżówki po upieczeniu zyskają złociste, chrupiące brzegi.
Drożdżówki z serem i truskawkami piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.