Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe w przygotowaniu drożdżówki z ciasta francuskiego z serem i truskawkami. Robi się je bardzo prosto, a sam czas pieczenia zajmuje około 15 minut. Można podawać je lekko ciepłe lub całkowicie wystudzone. Podane ze szklanką mleka smakują wybornie. Z podanego przepisu uzyskacie 8 drożdżówek.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Składniki
Twaróg sernikowy przełóż do miski i wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Truskawki dokładnie umyj, osusz, usuń szypułki i pokrój na plasterki.
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń, pokrój na 8 równych części. Na każdy prostokąt nałóż nadzienie serowe (zachowaj około 1-2 cm marginesu z każdej strony). Na górę wyłóż pokrojone truskawki i wysyp płatki migdałowe.
Masło roztop w rondelku lub mikrofali. Pędzelkiem posmaruj brzegi drożdżówek. Ten zabieg sprawi, że drożdżówki po upieczeniu zyskają złociste, chrupiące brzegi.
Drożdżówki z serem i truskawkami piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.