Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Sambuca jest słodkim likierem anyżowym. Idealnie nadaje się do smażonych na głębokim oleju dukatów. Wraz ze skórką pomarańczy nadają im niepowtarzalny smak i aromat.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3459
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2507
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3459
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2507
Składniki
W misce na gładką masę wyrobić ser i jajko. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać na ciasto. Do głębokiego garnka wlać olej, zagrzać i smażyć na nim dukaty. Przy czym ciasto nabierać posmarowana olejem łyżką (wtedy łatwo się nabierze i zsunie) i wylewać kuleczki na gorący olej. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
W przepisie można wykorzystać zamiast serka ricotty opakowanie serka homogenizowane, a zamiast likieru anyżowego – wódkę. Dukaty można podawać z serkiem homogenizowanym.