Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Sambuca jest słodkim likierem anyżowym. Idealnie nadaje się do smażonych na głębokim oleju dukatów. Wraz ze skórką pomarańczy nadają im niepowtarzalny smak i aromat.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11790
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8366
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155241
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11790
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8366
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155241
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
W misce na gładką masę wyrobić ser i jajko. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać na ciasto. Do głębokiego garnka wlać olej, zagrzać i smażyć na nim dukaty. Przy czym ciasto nabierać posmarowana olejem łyżką (wtedy łatwo się nabierze i zsunie) i wylewać kuleczki na gorący olej. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
W przepisie można wykorzystać zamiast serka ricotty opakowanie serka homogenizowane, a zamiast likieru anyżowego – wódkę. Dukaty można podawać z serkiem homogenizowanym.