Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dundee cake to tradycyjne szkockie ciasto, które można znaleźć na stołach podczas świąt. Jeżeli znudził się Wam tradycyjny piernik, to warto sięgnąć po tą propozycje :)
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1428
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1428
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Cukier ucieramy z masłem, dodajemy po 1 jajku, cały czas miksując. Na koniec wlewamy zapach cytrynowy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, i przyprawami. Dodajemy do masy maślanej i mieszamy z suszonymi owocami i migdałami. Przekładamy ciasto do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy całymi migdałami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 50 minut.