Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ciepła przekąska na podwieczorek. Aromat rozchodzi się po całym domu. Zachęcam do upieczenia większej ilości takiej dyni. Potem możemy ją wykorzystać do pysznych kakaowych pierogów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 210 C. Dynię kroimy w średnią kostkę. Przekładamy na papier do pieczenia. Polewamy olejem, posypujemy cynamonem, przyprawą do pierników i cukrem. Dodajemy goździki, całość starannie mieszamy, aż przyprawy dokładnie oblepią kawałki dyni. Dynię z papierem przekładamy na pokrywkę naczynia żaroodpornego. Wkładamy do piekarnika na mniej więcej 45-60 minut, mieszamy od czasu do czasu. Gotowe polewamy miodem, lub posypujemy cukrem pudrem. Gorąco polecam do upieczenia większej ilości takiej aromatycznej dyni i wykorzystać ją do kakaowych pierogów.