Do góry

Desery Przepis na:

Dyniowe deserki z karmelizowaną gruszką

Dyniowe deserki z karmelizowaną gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2405

Dodano:

Odsłon: 315

Deserki dyniowe z karmelizowaną gruszką, bitą śmietaną, herbatnikami i czekoladą. Proste w przygotowaniu.

Składniki

  • 500 g dyni,
  • 2 galaretki pomarańczowe,
  • 500 ml śmietany 30%,
  • 2 małe paczki herbatników,
  • 1 czekolada mleczna,
  • 3 małe gruszki,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki cukru.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dyniowe deserki z karmelizowaną gruszką

Przygotowanie

  1. Dynię kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę. Dynię miksujemy na gładko. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Studzimy i łączymy z dynią.

    Śmietanę ubijamy na sztywno. Herbatniki kruszymy. Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach.

    Gruszki obieramy i kroimy w kosteczkę.

    Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło cukier i gruszki, karmelizujemy na złoto.

    Do szklanek ( 250 ml) wykładamy; trochę pokruszonych herbatników, 2 łyżki śmietany, trochę czekolady, 2 łyżki dyni, 2 łyżki gruszki,2 łyżki śmietany, 2 łyżki dyni, trochę herbatników i posypujemy czekoladą.

    Chłodzimy w lodówce.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń