Do góry

Desery Przepis na:

Dyniowo pomarańczowe brownie

Dyniowo pomarańczowe brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 2403

Dodano:

Odsłon: 1062

Lekko chrupiące na zewnątrz, wilgotne w środku i bardzo mocno czekoladowe. Brownie z dodatkiem dyni i skórki pomarańczowej.

Składniki

  • Czekolada mleczna - 100g
  • Czekolada gorzka - 100g
  • Masło - 150g
  • Cukier - 40g
  • Mąka pszenna - 120g
  • Kakao - 2 łyżki
  • Puree z dyni - 200g
  • Jajko - 3szt
  • Skórka pomarańczowa - 2 łyżki + do dekoracji
  • Cukier puder do posypania (ewentualnie)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dyniowo pomarańczowe brownie

Przygotowanie

  1. Ciasto robiłam na tortownicy 25cm.

    Czekolady dzielimy na kostki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli masa będzie bardzo gorąca to chwilę ją studzimy.

    Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, kakao, dynię i skórkę pomarańczową. Na końcu dodajemy powoli rozpuszczone czekolady z masłem.

    Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Po wyjęciu dekorujemy skórką pomarańczową. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Brownie najlepsze jest na świeżo.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń