Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko chrupiące na zewnątrz, wilgotne w środku i bardzo mocno czekoladowe. Brownie z dodatkiem dyni i skórki pomarańczowej.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 415
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 415
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Ciasto robiłam na tortownicy 25cm. Czekolady dzielimy na kostki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli masa będzie bardzo gorąca to chwilę ją studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, kakao, dynię i skórkę pomarańczową. Na końcu dodajemy powoli rozpuszczone czekolady z masłem. Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Po wyjęciu dekorujemy skórką pomarańczową. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Brownie najlepsze jest na świeżo.