Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko chrupiące na zewnątrz, wilgotne w środku i bardzo mocno czekoladowe. Brownie z dodatkiem dyni i skórki pomarańczowej.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2219
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2219
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Składniki
Ciasto robiłam na tortownicy 25cm. Czekolady dzielimy na kostki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli masa będzie bardzo gorąca to chwilę ją studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, kakao, dynię i skórkę pomarańczową. Na końcu dodajemy powoli rozpuszczone czekolady z masłem. Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Po wyjęciu dekorujemy skórką pomarańczową. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Brownie najlepsze jest na świeżo.