Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i kremowy sernik z kremem z białą czekoladą, pyszności :-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Spód ciasteczkowy: Herbatniki rozkruszyć w kielichowym blenderze na proszek i wymieszać z kakao oraz stopionym masłem. Wyłożyć na dno formy 24 x 24 cm. Wyrównać dociskając masę ciasteczkową do dna. Masa serowo-dyniowa: Dynię pokroić w kostkę i smażyć na oleju, aż będzie miękka
Przełożyć do kielicha blendera i zmiksować na gładkie puree.
Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, budyń i żółtka umieścić w misie miksera i krótko zmiksować. Tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Wmieszać wystudzone puree z dyni.
Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w masę serową. Wylać na przygotowany spód, rozłożyć na wierzchu rodzynki, lekko wciskając je w sernik.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Piec przez około 80 min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wstawić do lodówki. Krem z białą czekoladą: Śmietankę należy podgrzać w garnku, do gorącej dodać połamaną w kostkę czekoladę. Po minucie dokładnie wymieszać, aż się całkiem rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Twaróg zmiksować razem z płynną czekoladą. Gęsty krem wyłożyć na schłodzony sernik i wyrównać.
Smacznego :-)