Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miękkie, wilgotne i delikatne babeczki z ananasem, mango, kokosem i kardamonem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17307
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 481
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 176
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17307
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 481
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 176
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Połowę mango i połowę ananasa miksujemy na gładką masę blenderem. Drugą połowę kroimy w kostkę. Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Miksując, dodajemy po kolei resztę składników: jajka, puree z owoców, jogurt, sól, kardamon, mąkę, proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy kokos i pokrojone owoce, mieszamy łyżką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wylewamy do nich ciasto, zostawiając trochę miejsca na wyrośnięcie. Górę posypujemy cukrem kokosowym.
Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut. Studzimy na kratce. Najlepsze są następnego dnia.