Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Do garnka wlej wodę i dodaj masło. Kiedy Nasza mieszanka się zagotuje a masło rozpuści, zdejmij z ognia i dodaj mąkę. Mieszaj najlepiej drewniana łyżką aż do uzyskania gładkiej masy, która będzie odchodzić od brzegów garnka. Mieszankę musisz dobrze ostudzić żeby jajka się nie ścięły. Następnie mieszankę przełóż do miski lub do misy od miksera. Mieszaj drewniana łyżka i dodawaj po jednym jajku lub miksuj na najniższych obrotach. Gdy uzyskasz gładką masę ciasto jest gotowe :)
Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. A blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Mieszankę najlepiej przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą końcówką, możesz też wziąć szprycę lub po prostu rozsmarować ciasto za pomocą łyżki. Rob paski długości ok 7 cm, jeżeli wolisz krótsze lub dłuższe to się nie krępuj wyjdą równie pyszne ;) Zachowaj odstęp między paskami, 2 cm spokojnie wystarczy. Ciasto urośnie- pamiętaj. Piecz przez 22 minuty, aż do uzyskania złotego koloru. Studź na kratce. Przekrój na pół i wyłóż kremem, bitą śmietaną lub po prostu dżemem. Do tego polewa czekoladowa lub cukier puder i jest pysznie.