Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Składniki
Do garnka wlej wodę i dodaj masło. Kiedy Nasza mieszanka się zagotuje a masło rozpuści, zdejmij z ognia i dodaj mąkę. Mieszaj najlepiej drewniana łyżką aż do uzyskania gładkiej masy, która będzie odchodzić od brzegów garnka. Mieszankę musisz dobrze ostudzić żeby jajka się nie ścięły. Następnie mieszankę przełóż do miski lub do misy od miksera. Mieszaj drewniana łyżka i dodawaj po jednym jajku lub miksuj na najniższych obrotach. Gdy uzyskasz gładką masę ciasto jest gotowe :)
Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. A blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Mieszankę najlepiej przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą końcówką, możesz też wziąć szprycę lub po prostu rozsmarować ciasto za pomocą łyżki. Rob paski długości ok 7 cm, jeżeli wolisz krótsze lub dłuższe to się nie krępuj wyjdą równie pyszne ;) Zachowaj odstęp między paskami, 2 cm spokojnie wystarczy. Ciasto urośnie- pamiętaj. Piecz przez 22 minuty, aż do uzyskania złotego koloru. Studź na kratce. Przekrój na pół i wyłóż kremem, bitą śmietaną lub po prostu dżemem. Do tego polewa czekoladowa lub cukier puder i jest pysznie.