Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczny deser w jesiennej formie: eklerki z budyniem i słodkimi, pokrytymi karmelem jabłkami. Wypiek szybki, pyszny i wyjątkowo efektowny!
Wodę zagotować z margaryną, aż do jej rozpuszczenia. Wsypać szklankę mąki i mieszać, aż do uzyskania jednolitego, odchodzącego od garnka ciasta. Wystudzić, po kolei wmiksowywać do ciasta jaja. Ciasto przełożyć do szprycy w kształcie gwiazdki i wyciskać długie paski na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Należy pamiętać o dużych odstępach, ponieważ eklery bardzo rosną w czasie pieczenia. Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni - aż do zezłocenia się.
Budynie przygotować w mniejszej ilości mleka - wystarczy 800 ml. Wystudzić, uważając, by nie utworzył się kożuch (można przykryć folią, kładąc ją na powierzchni budyniu). Następnie wmiksować do kremu miękkie masło.
Jabłko pokroić w drobną kostkę, zasypać cukrem, dodać łyżkę masła i podgrzewać na małym ogniu, aż owoce pokryją się karmelem.
Wystudzone eklery przekroić na pół, wypełnić porcją budyniu oraz łyżeczką jabłek. Można posypać cukrem pudrem.
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 258
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 284
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 125
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 225
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 969
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2574
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 258
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 284
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 125
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 225
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 969
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2574
Składniki
Wodę zagotować z margaryną, aż do jej rozpuszczenia. Wsypać szklankę mąki i mieszać, aż do uzyskania jednolitego, odchodzącego od garnka ciasta. Wystudzić, po kolei wmiksowywać do ciasta jaja. Ciasto przełożyć do szprycy w kształcie gwiazdki i wyciskać długie paski na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Należy pamiętać o dużych odstępach, ponieważ eklery bardzo rosną w czasie pieczenia. Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni - aż do zezłocenia się.
Budynie przygotować w mniejszej ilości mleka - wystarczy 800 ml. Wystudzić, uważając, by nie utworzył się kożuch (można przykryć folią, kładąc ją na powierzchni budyniu). Następnie wmiksować do kremu miękkie masło.
Jabłko pokroić w drobną kostkę, zasypać cukrem, dodać łyżkę masła i podgrzewać na małym ogniu, aż owoce pokryją się karmelem.
Wystudzone eklery przekroić na pół, wypełnić porcją budyniu oraz łyżeczką jabłek. Można posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 284
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 75