Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa babka budyniowa
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 600
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 392
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 600
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 392
Składniki
Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło. Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45 minut do tzw. suchego patyczka. Gotową posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!