Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa babka budyniowa
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1709
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 90
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1709
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 90
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 500
Składniki
Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło. Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45 minut do tzw. suchego patyczka. Gotową posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!