Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowa babka budyniowa

Ekspresowa babka budyniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 222 Ocena: 11087

Dodano:

Odsłon: 1580

Ekspresowa babka budyniowa

Składniki

  • Mąka pszenna tortowa szklanka 250 ml
  • Jajka 5
  • Cukier szklanka
  • Masło 100 g
  • Budyń śmietankowy
  • Proszek do pieczenia łyżeczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ekspresowa babka budyniowa

Przygotowanie


  1. Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło.


    Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia.


    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45 minut do tzw. suchego patyczka. Gotową posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń