Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa babka budyniowa
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Składniki
Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło. Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45 minut do tzw. suchego patyczka. Gotową posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!