Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ferużelina malinowa jest szybka w wykonaniu ,idealna do przekładania ciast lub do naleśników.Zapraszam na filmik
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 240
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 860
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 216
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 574
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 306
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 240
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 860
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 216
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 574
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 306
Składniki
Maliny wrzucić do garnka wsypać cukier ,smażyć na średnim ogniu ,aż puszczą sok czyli kilka minut. Po tym czasie w szklance z 2 łyżkami wody rozpuścić skrobie ziemniaczaną, wlać do naszych malin i zamieszać . Gotować na średnim ogniu tak jak gotujemy kisiel , maliny muszą zgęstnięć. Frużelinę ostudzoną przechowujemy w lodowce w momencie jak mamy użyć do przełożenia biszkoptu, lekko podgrzać. Pamiętaj jeśli chcesz mieć więcej tej frużeliny to na każde 100 gram malin używasz 1 łyżeczkę skrobi . Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube ,krok po kroku.