Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ferużelina malinowa jest szybka w wykonaniu ,idealna do przekładania ciast lub do naleśników.Zapraszam na filmik
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Składniki
Maliny wrzucić do garnka wsypać cukier ,smażyć na średnim ogniu ,aż puszczą sok czyli kilka minut. Po tym czasie w szklance z 2 łyżkami wody rozpuścić skrobie ziemniaczaną, wlać do naszych malin i zamieszać . Gotować na średnim ogniu tak jak gotujemy kisiel , maliny muszą zgęstnięć. Frużelinę ostudzoną przechowujemy w lodowce w momencie jak mamy użyć do przełożenia biszkoptu, lekko podgrzać. Pamiętaj jeśli chcesz mieć więcej tej frużeliny to na każde 100 gram malin używasz 1 łyżeczkę skrobi . Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube ,krok po kroku.