Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowa frużelina malinowa do naleśników lub przekładania ciast

Ekspresowa frużelina malinowa do naleśników lub przekładania ciast

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2527

Dodano:

Odsłon: 1868

Ferużelina malinowa jest szybka w wykonaniu ,idealna do przekładania ciast lub do naleśników.Zapraszam na filmik

Składniki

  • maliny 200 g
  • cukier 1 łyżka
  • mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
  • woda 2 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ekspresowa frużelina malinowa do naleśników lub przekładania ciast

Przygotowanie

  1. Maliny wrzucić do garnka wsypać cukier ,smażyć na średnim ogniu ,aż puszczą sok czyli kilka minut. Po tym czasie w szklance z 2 łyżkami wody rozpuścić skrobie ziemniaczaną, wlać do naszych malin i zamieszać . Gotować na średnim ogniu tak jak gotujemy kisiel , maliny muszą zgęstnięć. Frużelinę ostudzoną przechowujemy w lodowce w momencie jak mamy użyć do przełożenia biszkoptu, lekko podgrzać.
    Pamiętaj jeśli chcesz mieć więcej tej frużeliny to na każde 100 gram malin używasz 1 łyżeczkę skrobi .
    Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube ,krok po kroku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń