Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ferużelina malinowa jest szybka w wykonaniu ,idealna do przekładania ciast lub do naleśników.Zapraszam na filmik
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3318
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3318
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2352
Składniki
Maliny wrzucić do garnka wsypać cukier ,smażyć na średnim ogniu ,aż puszczą sok czyli kilka minut. Po tym czasie w szklance z 2 łyżkami wody rozpuścić skrobie ziemniaczaną, wlać do naszych malin i zamieszać . Gotować na średnim ogniu tak jak gotujemy kisiel , maliny muszą zgęstnięć. Frużelinę ostudzoną przechowujemy w lodowce w momencie jak mamy użyć do przełożenia biszkoptu, lekko podgrzać. Pamiętaj jeśli chcesz mieć więcej tej frużeliny to na każde 100 gram malin używasz 1 łyżeczkę skrobi . Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube ,krok po kroku.