Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na wilgotne i puszyste ciasto rabarbarowe z kruszonką. Zapraszam na przepis na mój kanał na Youyube-Mnagiare u Ewki
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1074
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14700
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1074
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14700
Składniki
Mąż nie lubi rabarbaru więc na połowę ciasta położyłam mrożone maliny. Natomiast ty połóż sam rabarbar czyli 7 lasek rabarbaru .Przygotuj formę o wymiarach 24 na 40 wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i pokrusz mąką. Rabarbar umyć i pokroić w średnią kostkę. Do miski wbić jajka dodać szczyptę soli zacząć ubijać i wsypać cukry . do dobrze ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i ciągle ubijamy do połączenia się składników. Makię przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodać do naszej masy ciągle miksując.
Przygotować kruszonkę, do miski wrzucić zimne masło i połączyć je z cukrem i mąką.
Ciasto wyłożyć do formy wyrównać łyżką i wyłożyć nasze owoce. W moim przypadku były mieszane maliny i rabarbar, ty wyłóż rabarbar.
Na ciasto wysyp równomiernie całą kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, funkcja góra ,dół i pieczemy na środkowej półce przez 45 minut ,po 35 minutach przykryć papierem do pieczenia. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze, należy sprawdzić patyczkiem
Ciasto po upieczeniu wyciągamy zaraz z piekarnika. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
I tak wygląda ciasto przed podaniem do kawy, jest puszyste i wilgotne z tą wyśmienitą kruszonką. Zapraszam na moj profil na inne ciasta oraz zapraszam do obejrzenia filmu krok po kroku jak szybko się robi to ciato. Film na kanale Youtube /Mangiare u Ewki (kuchnia włoska i nie tylko) Buon appetito!