Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez miksera z owocami mrożonymi lub świeżymi [pod kruszonką zapraszam po przepis
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Ciasto ; Wbijam jajka do miski i wsypuje cukier cukier, cukier waniliowy lub dowolny aromat i ubijam ręczną trzepaczką do polaczenia składników i wlewam olej Do mąki dodać proszek do pieczenia i po troszku dodaje do mokrych składników mieszam by nie było grudek .Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać .
Kruszonka ; z maki cukru i margaryny zagniatam kruszonkę ma być jak stypki mokry piasek .
Na wierzchu ciasta w blaszce ułożyć równomiernie owoce ,u mnie mrożone porzeczki ale mogą być inne owoce mrożone lub świeże po owocach posypać kruszonką .Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,funkcja góra dół Po wyjęciu z piekarnika ciasto posypać cukrem pudrem odstawić do ostudzenia. Po dokładne wykonanie zapraszam na film