Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z truskawkami bez miksera zapraszam na ten prosty przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Składniki
Truskawki myje kroje na pól lub na ćwiartki , Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao daje do miski mieszam ,do drugiej miski wbijam jajka wsypuje cukier i mieszam trzepaczka lub widelcem wlewam olei i mleko mieszam i wsypuje partiami mąkę z pozostałymi składnikami mieszam by nie było grudek.
Blachę wykladam, papierem do pieczenia wylewam ciasto równam i po wierzchu układam truskawki .Ciasto piekę 30 -35 minut na środkowej półce w nagrzanym piekarniku bez termo obiegu w 200 stopniach .Po upieczeniu gorące ciasto posypuje cukrem pudrem i odstawiam by ostygło .Ciasto robi sie bardzo szybko po dokładne wykonanie zapraszam na film Smacznego