Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące rogaliki, które w swoim wnętrzu skrywają śmietankowy budyń oraz świeże borówki. Przygotowanie jest banalnie proste i zajmie Ci tylko kilka chwil. Udekorowane odrobiną cukru pudru rogaliki nie tylko świetnie smakują, ale również bardzo ładnie prezentują się na talerzu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Składniki
Odlej część mleka i rozpuść w nim proszek budyniowy. Wymieszaj dobrze, aby się rozpuścił i nie powstały grudki. Pozostałą część mleka zagotuj w garnku. Wlej rozpuszczony proszek budyniowy i podgrzewaj, cały czas mieszając. Gdy budyń zgęstnieje, ściągnij garnek z palnika i odstaw, aby nieco przestygłNa blacie rozwiń arkusz ciasta francuskiego i rozprowadź na nim przestudzony budyń. Posyp całość płatkami migdałów i dodaj umyte borówki.Całość przykryj drugim arkuszem ciasta francuskiego i zaklej ze sobą brzegi, dociskając je widelcem. Natnij ciasto w trójkąty i zawiń w rogaliki, zaczynając od podstawy. Zerknij na filmik z przepisem, gdzie dokładnie pokazujemy, jak to zrobić.Tak przygotowane rogaliki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj ciasto francuskie roztrzepanym jajkiem, dzięki czemu apetycznie się zarumieni. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.