Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych składników i fajne rogaliki gotowe. Rogaliki najlepiej smakują jeszcze ciepłe i obtoczone w cukrze pudrze.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 288
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 607
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 288
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 607
Składniki
Wodę gazowaną oraz olej wlewamy do miski i mieszamy ze sobą łyżką rózgową. Następnie wsypujemy mąkę. Całość zagniatamy. Ciasto na początku może trochę lepić się do rąk, ale chwila zagniatania i łatwo odchodzi od dłoni. Ciasto owijamy w folię spożywczą lub wkładamy do reklamówki do żywności i chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie lub więcej części w zależności od tego jak nam wygodniej będzie wałkować. Ja wałkuje na prostokąt mniej więcej na 0,5 cm. Ciasto smarujemy marmoladą. Następnie wycinamy trójkąty. Możemy również wycinać koła i następnie na trójkąty. Następnie zwijamy szerszą częścią do przodu tworząc rulonki. Rogi zwijamy ku sobie. Tak przygotowane rogaliki wykładamy ba blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach góra dół. Jeszcze ciepłe rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze.