Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych składników i fajne rogaliki gotowe. Rogaliki najlepiej smakują jeszcze ciepłe i obtoczone w cukrze pudrze.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2263
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 792
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 411
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2263
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 792
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 411
Składniki
Wodę gazowaną oraz olej wlewamy do miski i mieszamy ze sobą łyżką rózgową. Następnie wsypujemy mąkę. Całość zagniatamy. Ciasto na początku może trochę lepić się do rąk, ale chwila zagniatania i łatwo odchodzi od dłoni. Ciasto owijamy w folię spożywczą lub wkładamy do reklamówki do żywności i chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie lub więcej części w zależności od tego jak nam wygodniej będzie wałkować. Ja wałkuje na prostokąt mniej więcej na 0,5 cm. Ciasto smarujemy marmoladą. Następnie wycinamy trójkąty. Możemy również wycinać koła i następnie na trójkąty. Następnie zwijamy szerszą częścią do przodu tworząc rulonki. Rogi zwijamy ku sobie. Tak przygotowane rogaliki wykładamy ba blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach góra dół. Jeszcze ciepłe rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze.