Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe pączki serowe są świetnym pomysłem na smaczną przekąskę i pyszny deser na tłusty czwartek. Pączusie serowe są smaczne bardzo proste w wykonaniu zajmują nie wielką chwilę a jaka radość dla podniebienia. Można jeść jeść i zajadać się nimi bez ograniczeń, nie zważając na kaloryczność bo są tak smaczne. Lubią je jak dzieci tak i dorośli.
rondel, miska, łyżki , widelec , ręcznik papierowy,
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4496
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424215
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4496
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424215
Składniki
Wszystkie składniki na te pączki powinny mieć temperaturę pokojową. W rondlu z grubym dnem rozgrzać olej. Gdy olej się nagrzewa przygotowuję ciasto na pączki. Twaróg rozgniatam dokładnie widelcem przekładam do miski dodaję jajko i żółtka , cukier , cukier waniliowy mieszam. Następnie przesiewam mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Pod koniec dodaję ocet oraz aromat rumowy kilka kropli. Ciasto jest nie całkiem zbite lecz takie lepkie przylegające do dłoni. Po dokładnym wymieszaniu biorę dwie łyżki jedną zamaczam w gorącym oleju i nabieram masę serową , formując pączek drugą łyżką i tak porcjami wrzucam na rozgrzany olej aż do wyczerpania masy. Smażę je z każdej strony obracają co jakiś czas. Wyjmuję łyżką cedzakową i odsączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Po usmażeniu oprószam je cukrem pudrem. Rada; Jeżeli mamy ser z wiaderka to wystarczy jajka razem z cukrem i serem zmiksować na jednolitą masę, następnie nie przerywając miksowania przesiać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną lub proszkiem do pieczenia, dodać ocet lub spirytus i odrobinę ulubionego aromatu. Dalej postępować tak jak podałam w przepisie.
Nabieranie masy serowej.
Smażenie pączków.
Gotowe do podania.