Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje obok babki jedno z najważniejszych miejsc na wielkanocnym stole. Jeśli również i Ty nie wyobrażasz sobie Wielkanocy bez tego tradycyjnego ciasta, a nie chcesz lub zwyczajnie nie masz czasu, aby spędzać cały dzień w kuchni to mam dla Ciebie przepis idealny. Zapraszam na ekspresowy mazurek na kruchym spodzie, który zrobisz w kilkanaście minut. Dodatkową zaletą jest również to, że ze spokojem można przygotować go już wcześniej, aby tuż przed samymi Świętami zająć się istotniejszymi sprawami. :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 253
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 227
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1335
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 253
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 227
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1335
Składniki
Mąkę tortową przesiać przez sitko, dodać posiekane masło, cukier i żółtka. Wszystkie składniki razem wymieszać i wyrobić na zwarte ciasto (najlepiej rękoma). Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę. Chłodne ciasto rozwałkować na grubość ok. 2-3 cm i wykrawać mazurki w dowolnym kształcie i wielkości. Gotowe mazurki piec w temperaturze 180 stopni przez ok 7-10 min. Zostawić do wystudzenia.
Chłodne mazurki ozdabiać wedle uznania:)
Smacznego
Wesołych Świąt