Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje obok babki jedno z najważniejszych miejsc na wielkanocnym stole. Jeśli również i Ty nie wyobrażasz sobie Wielkanocy bez tego tradycyjnego ciasta, a nie chcesz lub zwyczajnie nie masz czasu, aby spędzać cały dzień w kuchni to mam dla Ciebie przepis idealny. Zapraszam na ekspresowy mazurek na kruchym spodzie, który zrobisz w kilkanaście minut. Dodatkową zaletą jest również to, że ze spokojem można przygotować go już wcześniej, aby tuż przed samymi Świętami zająć się istotniejszymi sprawami. :)
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9792
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 66
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 28
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 31
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 28
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9792
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 66
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 28
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 31
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 28
Składniki
Mąkę tortową przesiać przez sitko, dodać posiekane masło, cukier i żółtka. Wszystkie składniki razem wymieszać i wyrobić na zwarte ciasto (najlepiej rękoma). Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę. Chłodne ciasto rozwałkować na grubość ok. 2-3 cm i wykrawać mazurki w dowolnym kształcie i wielkości. Gotowe mazurki piec w temperaturze 180 stopni przez ok 7-10 min. Zostawić do wystudzenia.
Chłodne mazurki ozdabiać wedle uznania:)
Smacznego
Wesołych Świąt