Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zawijaski w sam raz na Tłusty czwartek!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
W wysokim naczyniu miksujemy żółtka z mlekiem. Dodajemy przesianą mąkę , szczyptę soli i cukier wanilinowy. Robimy gładkie , jednolite ciasto. Na koniec mieszamy z ubitymi na sztywną pianę białkami. ( Ciasto powinno mieć konsystencję nieco gęstszą niż na naleśniki ). W garnku rozgrzewamy olej. Łyżką lub tak jak ja ze szprycy wyciskamy na olej dowolne wzorki - różyczki ... zawijasy ... i co tylko nam się podoba. Smażymy do zezłocenia. Odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem! * Jeśli robimy na ostro - z papryką nie dodajemy cukru wanilinowego do ciasta! Smacznego!