Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zawijaski w sam raz na Tłusty czwartek!
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 161
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3852
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 161
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3852
Składniki
W wysokim naczyniu miksujemy żółtka z mlekiem. Dodajemy przesianą mąkę , szczyptę soli i cukier wanilinowy. Robimy gładkie , jednolite ciasto. Na koniec mieszamy z ubitymi na sztywną pianę białkami. ( Ciasto powinno mieć konsystencję nieco gęstszą niż na naleśniki ). W garnku rozgrzewamy olej. Łyżką lub tak jak ja ze szprycy wyciskamy na olej dowolne wzorki - różyczki ... zawijasy ... i co tylko nam się podoba. Smażymy do zezłocenia. Odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem! * Jeśli robimy na ostro - z papryką nie dodajemy cukru wanilinowego do ciasta! Smacznego!