Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zawijaski w sam raz na Tłusty czwartek!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1309
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1097
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2147
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1309
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1097
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2147
Składniki
W wysokim naczyniu miksujemy żółtka z mlekiem. Dodajemy przesianą mąkę , szczyptę soli i cukier wanilinowy. Robimy gładkie , jednolite ciasto. Na koniec mieszamy z ubitymi na sztywną pianę białkami. ( Ciasto powinno mieć konsystencję nieco gęstszą niż na naleśniki ). W garnku rozgrzewamy olej. Łyżką lub tak jak ja ze szprycy wyciskamy na olej dowolne wzorki - różyczki ... zawijasy ... i co tylko nam się podoba. Smażymy do zezłocenia. Odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem! * Jeśli robimy na ostro - z papryką nie dodajemy cukru wanilinowego do ciasta! Smacznego!