Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eton mess to nic innego jak "bałagan", czyli niedbale wymieszane ze sobą rozgniecione owoce i ubita kremówka z dodatkiem bez. Całość tworzy niesamowicie spójną kompozycję i fajny efekt wizualny. Truskawkowy eton mess to prawdziwa uczta dla podniebienia :)
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2305
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 153
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2305
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 153
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Składniki
Truskawki zasypać cukrem i rozgnieść widelcem niezbyt dokładnie. Schłodzoną śmietanę ubić z ekstraktem na gęsty krem. Połowę śmietany wymieszać niedbale z połową rozgniecionych truskawek. Na dno szklanek wsypać bezy. Dodać rozgniecione truskawki, truskawki ze śmietaną oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu.