Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja tego popularnego i smacznego ciasta. Robiłam już kilka razy i zawsze znika w ekspresowym tempie.
Prostokątną blachę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy i sól. Następnie pojedynczo dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i powoli dodawać do masy jajeczno-maślanej. Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, do drugiej dodać kakao rozpuszczone w mleku. Wymieszać, a następnie rozprowadzić równo na białym cieście. Wiśnie osączyć i rozłożyć na cieście. Piec 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu dodając 100g cukru. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierać, dodając po łyżce ostudzony budyń. Kremem posmarować upieczone ciasto. Wstawić do lodówki.
Czekoladę na polewę połamać i rozpuścić z olejem w kąpieli wodnej. Ciasto posmarować polewą.
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 3163
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1866
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 211
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 163
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 230
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 89
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1866
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 211
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 163
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 230
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 89
Składniki
Prostokątną blachę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy i sól. Następnie pojedynczo dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i powoli dodawać do masy jajeczno-maślanej. Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, do drugiej dodać kakao rozpuszczone w mleku. Wymieszać, a następnie rozprowadzić równo na białym cieście. Wiśnie osączyć i rozłożyć na cieście. Piec 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu dodając 100g cukru. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierać, dodając po łyżce ostudzony budyń. Kremem posmarować upieczone ciasto. Wstawić do lodówki.
Czekoladę na polewę połamać i rozpuścić z olejem w kąpieli wodnej. Ciasto posmarować polewą.
Przepisy Desery
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 7
Deser Chia z porzeczkami
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące...
Odsłon: 8