Do góry

Desery Przepis na:

Fanta Kuchen czyli biszkopt idealny

Fanta Kuchen czyli biszkopt idealny

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 366

Dodano:

Odsłon: 4481

Zawsze się udaje. Jest przyjemnie słodki i wilgotny - nie trzeba go nawilżać. Używam tego biszkopta jako bazę, spód pod wszystkie ciasta z masami i zawsze się sprawdza.

Składniki

  • jajka, 4 sztuki
  • cukier, 250 g
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • olej, 1/2 szklanki
  • Fanta (napój gazowany), 150 ml
  • mąka, 2 szklanki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Fanta Kuchen czyli biszkopt idealny

Przygotowanie

  1. Ciasto wlewamy na dużą blachę. Pieczemy w temp. 170 C, 25 minut na zloty kolor.

  2. Zamiast Fanty można dodać Sprite lub inny napój o smaku pomarańczowym, koniecznie gazowany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń