Do góry

Desery Przepis na:

Fantazja serowo-jabłkowa.

Fantazja serowo-jabłkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18265

Dodano:

Odsłon: 13308

Ciasto bez pieczenia,fantazyjny smak dają galaretki w twarogu ,oraz jabłka wymieszane z kakao. Delikatne i aromatyczne,bardzo polecam na świąteczny stół:)

Składniki

  • herbatniki maślane około 450g
  • twaróg półtłusty 1 kg
  • jabłka rozpieczone 600ml
  • kakao 2 łyżki
  • galaretki-malinowa,agrestowa,cytrynowa
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • kokos 5 łyżek
  • skórka starta z cytryny
  • cukier 2 łyżki do jabłek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Fantazja serowo-jabłkowa.

Przygotowanie

  1. Dno kwadratowej tortownicy wyłożyć folią aluminiową,poukładać jedną warstwę herbatników.
    Twaróg zmielić ,dodać skórkę z cytryny i podzielić na dwie części.
    Do jednej części dodać letnią galaretkę malinową rozp.w 1/2 szkl.gorącej wody.
    Zmiksować i wyłożyć na herbatniki.
    Na wierzch ułożyć drugą warstwę herbatników.


    Jabłka pokrojone w cząstki rozpiec na masę,dodać galaretkę agrestową,2 łyżki cukru i kakao.
    Przestudzone wylać na herbatniki ,na wierzchu ułożyć herbatniki i dać na pół godz.do lodówki.


    Drugą połowę twarogu wymieszać z galaretką cytrynową rozp.w 1/2 szkl. gorącej wody.
    Dodać kokosowe wiórki i zmiksować.
    Wyłożyć na warstwę jabłkową.
    Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 750ml gorącej wody i dobrze wystudzoną wyłożyć na ser.

    Jeśli lubicie bardzo słodkie to do każdej twarogowej warstwy można dodać po 2 łyżki cukru.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń