Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, wytrawny sernik, który można przygotować z dowolnymi dodatkami. Należy pamiętać, że sam w sobie nie jest zbyt słodki, więc jeżeli jesteście zwolennikami słodkich deserów, dodajcie więcej cukru pudru, niż ilość podana w przepisie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3916
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415159
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3916
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415159
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Składniki
Do garnka z grubym dnem przekładamy stałą część mleka kokosowego, dodajemy cukier puder i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Fasolę dokładnie przepłukujemy zimą wodą, dodajemy do masy czekoladowej i dokładnie blendujemy. Przekładamy do małej tortownicy wyłożonej folią spożywczą i chowamy na noc do lodówki.
Wiśnie wkładamy do rondelka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy, aż puszczą sok. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści i zgęstnieje.
Ukrojony kawałek sernika dekorujemy wiśniami i polewamy syropem. Smacznego!