Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszły wspaniałe. Delikatne i niesamowicie kruche. Polecam :-)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34885
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16187
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34885
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16187
Składniki
Z podanych składników zagniatamy dokładnie jednolite i gładkie ciasto a następnie zbijamy wałkiem kilkakrotnie, żeby się napowietrzyło. Ciasto dzielimy na kilka części i z każdej rozwałkujemy bardzo cienki placek. Po rozwałkowaniu wykrawamy prostokąty o szerokości 2 – 2,5 cm i długości 8 – 9 cm. Każdy prostokąt nacinamy po środku, a następnie przewijamy przez koniec prostokątny do środka. Faworki smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Po wyjęciu suszymy na papierowych ręcznikach aby usunąć nadmiar tłuszczu, wystudzone posypujemy cukrem pudrem.