Desery Przepis na:
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
W misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce dobrze ubić jajko, żółtka i cukier, następnie dodać do mąki, po czym dodać również śmietanę i ocet. Połączyć składniki i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować bardzo cienko, nożem wycinać paski, w każdym pasku na środku zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta.
Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, usmażone przełożyć na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu, następnie posypać je cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

babcitereskiciasta 13 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
najlepsze :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Faworki to ja zawsze chętnie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz