Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące faworki
W misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce dobrze ubić jajko, żółtka i cukier, następnie dodać do mąki, po czym dodać również śmietanę i ocet. Połączyć składniki i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować bardzo cienko, nożem wycinać paski, w każdym pasku na środku zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta.
Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, usmażone przełożyć na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu, następnie posypać je cukrem pudrem.
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 430
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 456
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 389
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1537
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 430
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 456
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 389
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1537
Składniki
W misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce dobrze ubić jajko, żółtka i cukier, następnie dodać do mąki, po czym dodać również śmietanę i ocet. Połączyć składniki i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, nożem wycinać paski, w każdym pasku na środku zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, usmażone przełożyć na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu, następnie posypać je cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Brownie rabarbarowe
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
Odsłon: 41
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mieszanka słodkiego i kwaśnego - delikatne, puszyste migdałowe ciasto, słodko...
Odsłon: 48