Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424730
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424730
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Składniki
W misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce dobrze ubić jajko, żółtka i cukier, następnie dodać do mąki, po czym dodać również śmietanę i ocet. Połączyć składniki i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, nożem wycinać paski, w każdym pasku na środku zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, usmażone przełożyć na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu, następnie posypać je cukrem pudrem.