Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88443
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1864
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88443
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1864
Składniki
W misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce dobrze ubić jajko, żółtka i cukier, następnie dodać do mąki, po czym dodać również śmietanę i ocet. Połączyć składniki i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, nożem wycinać paski, w każdym pasku na środku zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, usmażone przełożyć na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu, następnie posypać je cukrem pudrem.