Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1083
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3007
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1083
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3007
Składniki
W misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce dobrze ubić jajko, żółtka i cukier, następnie dodać do mąki, po czym dodać również śmietanę i ocet. Połączyć składniki i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, nożem wycinać paski, w każdym pasku na środku zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, usmażone przełożyć na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu, następnie posypać je cukrem pudrem.