Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków. Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche, przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457528
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2224
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457528
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2224
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 566
Składniki
Mąkę razem z proszkiem przesiać na stolnicę. Żółta wymieszać z solą i śmietaną. Zarobić ciasto, dodać ocet lub spirytus. Zagnieść ciasto, następnie ubić wałkiem kilka minut.
Ciasto rozwałkować, kroić na paski , nacinać w środku, i przeciągnąć jeden koniec przez nacięty środek. W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.