Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków. Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche, przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę razem z proszkiem przesiać na stolnicę. Żółta wymieszać z solą i śmietaną. Zarobić ciasto, dodać ocet lub spirytus. Zagnieść ciasto, następnie ubić wałkiem kilka minut.
Ciasto rozwałkować, kroić na paski , nacinać w środku, i przeciągnąć jeden koniec przez nacięty środek. W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.