Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków. Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche, przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 686
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1041
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 438
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 686
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1041
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 438
Składniki
Mąkę razem z proszkiem przesiać na stolnicę. Żółta wymieszać z solą i śmietaną. Zarobić ciasto, dodać ocet lub spirytus. Zagnieść ciasto, następnie ubić wałkiem kilka minut.
Ciasto rozwałkować, kroić na paski , nacinać w środku, i przeciągnąć jeden koniec przez nacięty środek. W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1964
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 787