Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków. Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche, przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 280
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2743
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1642
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14419
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 280
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2743
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1642
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14419
Składniki
Mąkę razem z proszkiem przesiać na stolnicę. Żółta wymieszać z solą i śmietaną. Zarobić ciasto, dodać ocet lub spirytus. Zagnieść ciasto, następnie ubić wałkiem kilka minut.
Ciasto rozwałkować, kroić na paski , nacinać w środku, i przeciągnąć jeden koniec przez nacięty środek. W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.