Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 199
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 613
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16957
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 873
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 199
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 613
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16957
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 873
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą dodać żółtka spirytus i śmietanę.Wyrobic ba jednolita masę,a następnie przełożyć ciasto na blat i ubijać walki przez 10 -15 minut.Nalezy ubijać ciasto tak aby rozpłaszczyć i ponownie zwinąćPonownie ubijać wałkiem.Ciasto rozwalkowawujemy na cienkie porcje podsypane niewielka ilością mąki.Po rozwałkowaniu należy ciasto przumykryc ściereczka aby nie wyschło Ciasto kroimy na 3-4 cm na prostokąt Aby faworki ładnie wyglądały trzeba naciąć w środku.Przez nacięcie przeciągnąć jeden koniec ciasta.Faworki smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu tak aby były miały Złoty kolor.Wyjmujem łyżka cedzakową i otaczamy na ręczniku papierowym,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Smacznego