Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 474
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 140
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 474
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 140
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą dodać żółtka spirytus i śmietanę.Wyrobic ba jednolita masę,a następnie przełożyć ciasto na blat i ubijać walki przez 10 -15 minut.Nalezy ubijać ciasto tak aby rozpłaszczyć i ponownie zwinąćPonownie ubijać wałkiem.Ciasto rozwalkowawujemy na cienkie porcje podsypane niewielka ilością mąki.Po rozwałkowaniu należy ciasto przumykryc ściereczka aby nie wyschło Ciasto kroimy na 3-4 cm na prostokąt Aby faworki ładnie wyglądały trzeba naciąć w środku.Przez nacięcie przeciągnąć jeden koniec ciasta.Faworki smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu tak aby były miały Złoty kolor.Wyjmujem łyżka cedzakową i otaczamy na ręczniku papierowym,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Smacznego