Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tradycyjne ostatki , ostatni moment na zrobienie pysznych chrupiących faworków . Polecam przepis .Idealne do kawki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5026
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5026
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Składniki
Mąkę połącz z cukrem i solą , dodaj żółtka , śmietanę i miękkie masło . Zagnieść ciasto. Następnie za pomocą wałka ubij ciasto około 10 minut.
Ciasto rozwałkuj cienko , w razie potrzeby podsyp lekko mąka . Potnij na prostokąty , każdy natnij na środku i przez nacięcie przeciągnij jeden koniec.
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu ułóż na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu .
Na koniec posyp obficie cukrem pudrem . Smacznego.