Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tradycyjne ostatki , ostatni moment na zrobienie pysznych chrupiących faworków . Polecam przepis .Idealne do kawki.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
Mąkę połącz z cukrem i solą , dodaj żółtka , śmietanę i miękkie masło . Zagnieść ciasto. Następnie za pomocą wałka ubij ciasto około 10 minut.
Ciasto rozwałkuj cienko , w razie potrzeby podsyp lekko mąka . Potnij na prostokąty , każdy natnij na środku i przez nacięcie przeciągnij jeden koniec.
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu ułóż na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu .
Na koniec posyp obficie cukrem pudrem . Smacznego.