Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre,kruche faworki. W sam raz do kawy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10424
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2156
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 837
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10424
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2156
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 837
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść razem na stolnicy.Gdyby ciasto było zbyt klejące można dosypać trochę mąki. Ciasto uderzać mocno wałkiem aby nabrało pęcherzyków. Ciasto podzielić na pół.
Stolnicę podsypać mąką. Rozwałkować ciasto bardzo cienko,na dwa minimetry. Nożem kroić paski o szerokość około 4cm i długości około 15cm. Każdy pasek naciąć w środku i przewlekać końcem do środka.
Olej rozgrzać w szerokim garnku lub głębokiej patelni. Oleju musi być dużo, żeby faworki nie dotykały dna. Smażyć z obu stron na złoto.
Faworki wykładać na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.
Faworki posypać obficie cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.