Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy przepis. Znikają w mig.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6193
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6193
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać na stolnicy widelcem, zarobić ciasto. Dobrze wyrobić ręką, następnie pobić drewnianym wałkiem. Wałkować - składać - wałkować. Pozostawić na godzinę.
Rozwałkować jak najcieniej. Pokroić w prostokąty (około 3 cm na 12 cm). W środku każdego zrobić nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, mają być blado złote.
Faworki układać na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!