Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy przepis. Znikają w mig.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 921
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 921
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać na stolnicy widelcem, zarobić ciasto. Dobrze wyrobić ręką, następnie pobić drewnianym wałkiem. Wałkować - składać - wałkować. Pozostawić na godzinę.
Rozwałkować jak najcieniej. Pokroić w prostokąty (około 3 cm na 12 cm). W środku każdego zrobić nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, mają być blado złote.
Faworki układać na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!