Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, który uwielbia cała rodzina. Przez kilka dni smakują jak świeżo usmażone.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 59
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 24
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 81
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5116
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 59
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 24
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 81
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5116
Składniki
Z podanych składników zrobić rozczyn i pozostawić na około 15 minut do wyrośnięcia. Należy pamiętać, aby mleko było ciepłe, lecz nie gorące.
Wsypać mąkę, wrzucić jajka i żółtka, rozczyn i zacząć wyrabiać. Powoli dolewać roztopione masło. Pod koniec wyrabiania dodać spirytus i nadal wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawić na około godzinę lub do podwojenia objętości.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać faworki i zawijać. Smażyć na gorącym tłuszczu.