Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, który uwielbia cała rodzina. Przez kilka dni smakują jak świeżo usmażone.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Z podanych składników zrobić rozczyn i pozostawić na około 15 minut do wyrośnięcia. Należy pamiętać, aby mleko było ciepłe, lecz nie gorące.
Wsypać mąkę, wrzucić jajka i żółtka, rozczyn i zacząć wyrabiać. Powoli dolewać roztopione masło. Pod koniec wyrabiania dodać spirytus i nadal wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawić na około godzinę lub do podwojenia objętości.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać faworki i zawijać. Smażyć na gorącym tłuszczu.