Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, który uwielbia cała rodzina. Przez kilka dni smakują jak świeżo usmażone.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117273
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8081
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1363
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117273
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8081
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1363
Składniki
Z podanych składników zrobić rozczyn i pozostawić na około 15 minut do wyrośnięcia. Należy pamiętać, aby mleko było ciepłe, lecz nie gorące.
Wsypać mąkę, wrzucić jajka i żółtka, rozczyn i zacząć wyrabiać. Powoli dolewać roztopione masło. Pod koniec wyrabiania dodać spirytus i nadal wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawić na około godzinę lub do podwojenia objętości.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać faworki i zawijać. Smażyć na gorącym tłuszczu.