Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, który uwielbia cała rodzina. Przez kilka dni smakują jak świeżo usmażone.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96466
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1913
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5743
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5744
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96466
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1913
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5743
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5744
Składniki
Z podanych składników zrobić rozczyn i pozostawić na około 15 minut do wyrośnięcia. Należy pamiętać, aby mleko było ciepłe, lecz nie gorące.
Wsypać mąkę, wrzucić jajka i żółtka, rozczyn i zacząć wyrabiać. Powoli dolewać roztopione masło. Pod koniec wyrabiania dodać spirytus i nadal wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawić na około godzinę lub do podwojenia objętości.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać faworki i zawijać. Smażyć na gorącym tłuszczu.