Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na faworki.
Miska, garnek
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13740
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13740
Składniki
Wszystkie składniki szybko razem wymieszać i zarobić - można mikserem, można ręcznie. Ciasto świetnie się łączy i współpracuje.
Następnie dla wygody dzielimy je na dwie części. Obijamy porządnie wałkiem. *To jest ta pora, żeby nastawić garnek, czy patelnię z olejem. Ciasto wałkujemy na cieńkie placki, tniemy na małe prostokąty z nacięciem po środku.
Przewlekamy przez nacięcie na raz
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smażą się bardzo szybko .
Po usmażeniu obsypujemy obficie pudrem. Smacznego:)