Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na faworki.
Miska, garnek
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 453
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5218
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3401
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 453
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5218
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3401
Składniki
Wszystkie składniki szybko razem wymieszać i zarobić - można mikserem, można ręcznie. Ciasto świetnie się łączy i współpracuje.
Następnie dla wygody dzielimy je na dwie części. Obijamy porządnie wałkiem. *To jest ta pora, żeby nastawić garnek, czy patelnię z olejem. Ciasto wałkujemy na cieńkie placki, tniemy na małe prostokąty z nacięciem po środku.
Przewlekamy przez nacięcie na raz
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smażą się bardzo szybko .
Po usmażeniu obsypujemy obficie pudrem. Smacznego:)