Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na faworki.
Miska, garnek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Składniki
Wszystkie składniki szybko razem wymieszać i zarobić - można mikserem, można ręcznie. Ciasto świetnie się łączy i współpracuje.
Następnie dla wygody dzielimy je na dwie części. Obijamy porządnie wałkiem. *To jest ta pora, żeby nastawić garnek, czy patelnię z olejem. Ciasto wałkujemy na cieńkie placki, tniemy na małe prostokąty z nacięciem po środku.
Przewlekamy przez nacięcie na raz
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smażą się bardzo szybko .
Po usmażeniu obsypujemy obficie pudrem. Smacznego:)